Jag har lyckats i livet!

Ibland har jag tänkt på de i min umgängeskrets som jag hade i högstadiet. 
Bland dem finns en del som verkligen lyckats. Det finns artister, kockar och politiker. Det finns de som 
driver egna framgångsrika företag och det finns de som flyttat utomlands. Det finns de som lyckades i huvudstaden och det finns de som vunnit på lotteri. 
 
Ibland har jag sett det som att man själv bara stått på sidan och tittat på. Och faktiskt avundats deras framgång en smula. Men igårkväll såg jag saken ur ett annat perspektiv. För många har lyckats, men om jag tänker mig att jag står i mitten och tittar på de framgångsrika som står till höger om mig, om jag tittar till vänster då. Där är de som inte lyckats. Och där ser jag sjukdomar, alkoholproblem, kriminalitet. Där ser jag dödsfall. Både olyckor, självmord och till och med överdoser. Jag ser ekonomiska krascher och arbetslöshet. Misslyckade äktenskap. 
 
Egentligen så är jag himla nöjd där jag är. Jag känner att det är helt okej att stå där i mitten. Att vara något mellanting. Jag har världens bästa sambo och två underbara barn. Vi bor i lägenhet fast vi vill ha ett hus. Men, det är okej. Vi har bilar som är sådär. Men det är helt okej. Vi har råd att ta med barnen på djurpark och de behöver varken frysa eller vara hungriga. Mina barn har far- och morföräldrar som älskar dem. Jag har lyckats i livet! Så det så!
Till top